woensdag, 13. april 2005 - 18:14

Samir A. weer op vrije voeten

Nieuwegein

De vorige week vrijgesproken terreurverdachte Samir A. is woensdagmiddag opnieuw aangehouden op mishandeling van de fotograaf Oscar Flos. Op woensdagmiddag 6 april 2005 kwam de 18-jarige terreurverdachte Samir A. uit de penitentiaire inrichting De Liesbosweg in Nieuwegein na voorlopige vrijspraak. Bij de uitgang werd hij geconfronteerd met een aantal journalisten van krant en tv.

Kennelijk was Samir hier niet van gediend en werd agressief. Hij duwde verschillende personen opzij en sloeg meerdere malen een fotograaf en deze kwam hierbij ten val.

Na deze mishandeling stapte de man in een gereedstaande auto en verdween. De fotograaf deed een dag later aangifte van mishandeling bij de politie. Door goed beeldmateriaal en rechercheonderzoek kon Samir A. woensdagochtend door de politie worden aangehouden in Rotterdam. De man is ingesloten voor verhoor terzake mishandeling en/of openlijke geweldpleging. Woensdag in de loop van de avond is Samir A. weer vrijgelaten. Dat liet zijn advocaat V. Koppe weten.
Provincie:
Tag(s):