zaterdag, 5. november 2005 - 13:37

Samir A. wilde aanslag op El Al vliegtuig plegen

Amsterdam

Terreurverdachte Samir A. wilde op Schiphol een aanslag plegen op een vliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al zo meld Nova vrijdagavond. Uit het strafdossier zou blijken dat deze informatie, afkomstig van een Amsterdamse informant, ten grondslag ligt aan de aanhouding van de zeven terreurverdachten op 14 oktober.

Uit de stukken in het dossier blijkt ook dat de AIVD en de politie Samir A. op de voet hebben gevolgd sinds zijn vrijlating op 6 april 2005. Zo schrijft de AIVD op 7 oktober in een ambtsbericht dat een netwerk van vijf tot tien personen actief is rondom Samir. Enkel van hen zou den een aanslag plegen op politici in de ochtend, waarna anderen zich met geweld toegang zouden verschaffen tot een overheidsgebouw om daar explosieven tot ontploffing te brengen. Enkele van de verdachten zouden reeds over wapens beschikken.

Twee dagen later zou Samir A. te kennen hebben gegeven te beschikken over tien kalashnikovs, twee pistolen met dempers en tien gordels met explosieven, die werken op batterijen. Op 13 oktober maakt de AIVD melding van de vondst van een videotestament bij Samir.
Provincie:
Tag(s):