woensdag, 1. juni 2005 - 16:59

SAR helikopter op ZeeVerse Vismarkt

Den Oever

De ZeeVerse Vismarkt in Den Oever staat op zaterdag 11 juni in het teken van het redden van mensen op zee. Gedurende de ochtend vinden er demonstraties plaats met verschillende reddingboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Een reddinghelikopter zal daarbij spectaculaire manoeuvres uitvoeren en landen op de kade. Toegang is geheel gratis.

De mogelijkheid bestaat om een heuse vistocht te maken op het Wad (WR 81) of een korte rondvaart te maken op de Waddenzee of de operaties vanaf het water te aanschouwen (Atlantis). Als extra attractie zal de KNRM zich breeduit presenteren in de nabij gelegen haven en op de Vismarkt zelf.

Op het water verschijnen rond 10:00 uur de voormalige reddingboot Neeltje Jacoba (eigendom geweest van Klaas Bruinsma), de reddingvlet Tjerk Hiddes en de hypermoderne reddingboot Johannes Frederik. Ook de Narwal van het KNRM station Den Oever is aanwezig. Alle boten kunnen bezichtigd worden en de bemanning zal graag uitleg geven over reddingacties en procedures.

Om 11:45 uur arriveert de brandweer met vol materieel op de kade omdat ook zij soms een belangrijke rol kan spelen bij reddingoperaties. Tegen 12:00 uur is dan het moment waarop de gele Search And Rescue (SAR) helikopter van de luchtmacht verwacht wordt. Na de landing bestaat er gelegenheid om het toestel van dichtbij te bekijken (12:15 tot 13:30 uur).
De Vismarkt bevindt zich in het grote, witte, gebouw van de Visafslag op de Havenkade in Den Oever. Volg de borden 'zeeverse vismarkt'. De markt opent om 09:00 uur en sluit op zaterdag 11 juni om 15:00 uur. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):