zondag, 6. november 2005 - 19:47

Sar helpt Man U. langs Chelsea

Edwin van der Sar was vanmiddag weer eens goud waard voor Manchester United. De aanvoerder van het Nederlands Elftal trad een aantal malen doorslaggevend op binnen zijn eigen zestien meter en hield daardoor Chelsea op Old Trafford van scoren af.

Zelf maakte United wel een treffer. De Schot Darren Fletcher was na een half uur spelen trefzeker met het hoofd. Genoeg voor drie belangrijke punten, die de Mancunians hielpen het aantal verliespunten ten opzichte van de landskampioen terug te brengen tot zeven.

De goal van de middenvelder viel licht tegen de verhouding in. In de eerste helft verdedigde Manchester vooral en zocht het af en toe de aanval. Chelsea had het meeste balbezit, maar leek in het eerste bedrijf niet echt de intentie te hebben om gevaarlijk te worden.

Na de rust was dat anders. De ploeg van Jose Mourinho ging furieus op jacht naar de gelijkmaker en overrompelde de thuisploeg bijkans. Het leverde veel doelrijpe kansen op, maar die werden stuk voor stuk door Chelsea zelf gemist. Lampard leek wel te scoren, maar zijn inzet werd in 68e minuut door een redding van van der Sar gekeerd.

Ruud van Nistelrooij speelde anders dan zijn keepende landgenoot een weinig opvallende wedstrijd. De aanvoerder van Man U. kreeg een goede mogelijkheid. Hij schoot echter hoog over. Arjen Robben bleeft bij Chelsea langs de kant. Hij kampt nog steeds met hamstringblessure, die door rugproblemen veroorzaakt lijkt te worden.
Categorie:
Tag(s):