zaterdag, 26. november 2005 - 18:58

Schalke wint topper, HSV profiteert

Hamburger SV heeft de tweede plaats in de Bundesliga overgenomen van Werder Bremen, dat bij Schalke 04 verloor. Bayern München rekende af met FSV Mainz 05, waardoor het de leiding tot zes punten vergrootte.

Schalke 04 begon furieus aan het duel. Al na twee minuten was het Kevin Kuranyi die de thuisploeg op een 1-0 voorsprong zette. De aanvaller strafte een te korte terugspeelbal van de Braziliaan Naldo af. Ondanks de vele kansen die Werder daarna miste kwam het tien minuten na rust terecht langszij, via een treffer van Nelson Valdez. Maar opnieuw Kuranyi bezorgde de thuisploeg de volle buit. Doelman Andres Reinke parreerde een schot van Levan Kobiashvili, maar de Duitse international reageerde attent en tikte de 2-1 tegen de touwen. In de slotfase werd nog een doelpunt van Nelson Valdez afgekeurd vanwege buitenspel en kreeg Torsten Frings zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

HSV profiteerde optimaal van de misstap van Werder. Op bezoek bij Bayer Leverkusen werd met 1-0 gewonnen. De meegereisde supporters moesten lang wachten voordat de ban werd gebroken. De Tsjech David Jarolim tekende pas in de 82ste minuut voor de winnende treffer. Rafael van der Vaart speelde negentig minuten mee en incasseerde een gele kaart.

Bayern had in de Allianz Arena behoorlijk veel moeite met laagvlieger Mainz. Het was Claudio Pizarro die beide doelpunten voor de Duitse kampioen voor zijn rekening nam. De eerste treffer van de Peruaan werd aangegeven door Roy Makaay, die negentig minuten meespeelde. Na de gelijkmaker van Bejamin Auer kopte Pizarro raak uit een voorzet van Bastian Schweinsteiger.