zaterdag, 2. juli 2005 - 18:42

Scheidend Gouverneur ontvangt hoge onderscheiding

Roermond

Scheidend Commissaris van de Koningin Berend-Jan van Voorst tot Voorst heeft zaterdagmiddag uit handen van bisschop Frans Wiertz van Roermond een zeer hoge pauselijke onderscheiding ontvangen. De sinds kort oud-gouverneur werd benoemd tot Commandeur in de orde van Sint Gregorius.

Deze onderscheiding wordt slechts zelden uitgereikt en de gouverneur was dan ook aangenaam verrast. Hij was niet op de hoogte dat een onderscheiding aan hem werd uitgereikt. De orde wordt uitgereikt aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de kerk en maatschappij.

Berend-Jan van Voorst tot Voorst afkomstig uit Beek (Gelderland) was met zijn vrouw en kinderen bij de bisschop uitgenodigd, om afscheid te nemen van de bisschop nu hij per 1 juli zijn functie als gouverneur heeft neergelegd. Na 12 jaar heeft Van Voorst tot Voorst besloten om te stoppen als commissaris van de Koningin in deze provincie. Afgelopen vrijdag is Leon Frissen uit Horst als nieuwe commissaris geïnstalleerd in Maastricht. © BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):