vrijdag, 25. november 2005 - 8:45

Schepen op zee in problemen door storm

Den Helder

Een zware noordwester storm op de Noordzee heeft donderdagnacht een aantal schepen in de problemen gebracht. Op ongeveer 90 kilometer noordwest van Terschelling is van het motorschip “Orateca�, met 11 personen aanboord, de motor uitgevallen. Het schip drijft door de wind in zuidoostelijke richting. Het kustwachtvaartuig “Waker� is onderweg om assistentie te verlenen. Dat meldt het Kustwachtcentrum Den Helder vrijdagmorgen.

Het jacht “Banzai�, met 4 personen aan boord, is op ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van Texel in de problemen geraakt. De opvarenden zijn door de KNRM reddingboten van Vlieland en Terschelling van boord gehaald. Het jacht is op sleep genomen.

Aan boord van de veerboot “Maersk Flanders�, vertrokken uit Scheveningen, zijn 3 gewonden gevallen. Hiervoor zijn de KNRM reddingboot van Scheveningen en een helikopter van de Koninklijke Marine van vliegkamp De Kooy gealarmeerd. Vanwege het slechte weer is besloten de gewonden aan boord te laten waarna het schip met voorrang Hoek van Holland is binnengelopen. Ambulances hebben de gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

De “Majestic Pescadores�, een onbeladen vrachtschip, heeft stuurproblemen. Het drijft tussen Scheveningen en Hoek van Holland .

De onbeladen tanker “Sichemfenol� had problemen om tegen de storm in te gaan en dreigde op de pier bij Hoek van Holland te lopen. De KNRM reddingboot van Hoek van Holland is terplaatse geweest. Het schip is m.b.v. sleepboten veilig Hoek van Holland binnengesleept.

Terhoogte van IJmuiden heeft de tanker “Redwing� zijn reddingvlot verloren.

De sleepboot “Jantar� met een sleep, onderweg naar Harlingen, heeft problemen om tegen de wind in te komen. Het schip bevindt zich momenteel ten noorden van Terschelling en wacht op de mogelijkheid om de haven binnen te lopen.
Provincie:
Tag(s):