zaterdag, 11. juni 2005 - 20:09

Schietpartij in het centrum

Alkmaar

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02.40 uur vond een schietpartij plaats op de Stationsweg ter hoogte van het stationsgebouw. Voorzover bekend is hierbij niemand gewond geraakt. Getuigen in de omgeving van het stationsgebouw hoorden op een zeker moment een aantal schoten. Vermoedelijk waren die afkomstig van inzittenden van twee auto’s die over de Stationsweg reden. Het is niet bekend of de schutter(s) gericht op iets of iemand heeft/hebben geschoten. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

Aan de hand van een signalement van één van de auto’s, werd korte tijd later een auto aangetroffen in Schoorl. Toen de bestuurder werd aangesproken door een agent rende hij weg en was niet meer te achterhalen. In verband met het aantreffen van deze auto meldde zich later in de nacht een 26-jarige Alkmaarder bij het politiebureau in Alkmaar. Deze man is vervolgens aangehouden.

Uit het onderzoek moet blijken of hij en/of de aangetroffen auto in Schoorl bij de schietpartij in Alkmaar betrokken zijn geweest. De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de juiste toedracht van dit incident. Door de politie zijn inmiddels een aantal getuigen gehoord. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):