maandag, 14. februari 2005 - 21:50

Schietpartijen opgelost

Amsterdam

De wijkteamrecherche van bureau Ganzenhoef lijkt met de aanhouding van 10 verdachten en de inbeslagneming van 7 wapens verschillende schietincidenten te hebben opgelost. Deze vonden plaats op 3, 8, 17 november en 30 december 2004 in de omgeving van winkelcentrum Ganzenpoort in Amsterdam-Zuidoost. Hierbij vielen twee gewonden.

Op 8 november 2004 ontaardde een ruzie in het winkelcentrum in een schietincident waarbij diverse keren gericht op een man werd geschoten.

Op donderdag 3 november 2004 kwamen twee jongemannen aan bureau Ganzenhoef met de melding dat ter hoogte van de flat Gravestein op hen was geschoten. Niemand raakte gewond omdat een van de vuurwapens weigerde. De auto van de slachtoffers werd wel verschillende malen door kogels getroffen.

Op woensdag 17 november 2004 vond er een schietincident plaats bij Groeneveen. Hierbij raakte een 22-jarige man lichtgewond. Hij werd in zijn hand geschoten. Uit het tactische onderzoek dat hierop volgde bleek al snel dat deze zaak te maken had met de schietpartij op 3 november. Het onderzoek leverde naast drie geladen vuurwapens en een niet van echt te onderscheiden nepmitrailleur, ook nog een kilo cocaïne op.

Een 29-jarige Amsterdammer raakte op 30 december 2004 zwaargewond toen een uit de hand gelopen ruzie over te betalen verkeersboetes uitliep op een schietpartij. Op 3 februari 2005 werden in Almere twee 25-jarige mannen gearresteerd. Uitgebreid onderzoek wees uit dat ze betrokken waren bij het misdrijf. Tijdens het onderzoek werd een vuurwapen, munitie, een stroomstootwapen en verdovende middelen aangetroffen. Inmiddels zijn alle verdachten voor de rechter-commissaris geleid. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):