dinsdag, 6. december 2005 - 20:49

Schilderijen van studenten voor de Mesdagkliniek

Groningen

In december worden achtenveertig schilderijen van studenten van Academie Minerva - onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen - in de bewonersgangen van de Dr. S. van Mesdagkliniek in Groningen opgehangen. Twaalf studenten maakten ieder vier schilderijen op verschillende formaten over het thema 'de vier jaargetijden.'
<BR>
<BR>De schilderijen zijn nog tot 9 december te bewonderen in de hal van Academie Minerva, daarna verdwijnen ze achter de tralies.

Studenten: Karim Aachir, Aris van der Berg, Thomas Blok, Ingrid de Boer, Nina Heine, Hans Hoekstra, Martin Horneman, Maria Jager, Eline Jansen, Marlies Logotheti, Mieke Raatjes en Suleyman Sunust. Docenten: Roland Schimmel en Frits Hesseling.

Sinds 2002 werkt Academie Minerva samen met de Mesdagkliniek. Zo hebben studenten in 2003 ontwerpen gemaakt voor op de muren. Het thema hierbij was 'van binnen naar buiten'. Door een nauwe samenwerking tussen studenten, patiënten en personeel tijdens het aanbrengen van de ontwerpen op de muur, zijn er kunstwerken tot stand gekomen.
Provincie:
Tag(s):