vrijdag, 26. augustus 2005 - 13:30

Schip gezonken na aanvaring op Noordzee

Den Helder

Rond 09.45 heeft er vrijdagochtend een aanvaring plaatsgevonden op ongeveer honderd kilometer ten noordwesten van Den Helder tussen twee vrachtschepen.
<BR>Het gaat om de ms Kiefernwald en ms Michelle waarvan de laatste gedeeltelijk is gezonken. Het schip ligt met het achterschip op de bodem en de boeg steekt nog ongeveer vijf meter boven water uit. Dat meldt het Kustwachtcentrum in Den Helder.

De zeven Duitse opvarenden van de Michelle hebben zich in de reddingsvlotten in veiligheid kunnen brengen en zijn vervolgens aan boord genomen van de Kiefernwald.
De Kiefernwald, die geen lading aan boord heeft, is onderweg naar Cuxhaven.

Het schip heeft een scheur in de boeg maar kan zijn reis later vervolgen. De Michelle, geladen met kolen, was onderweg van Gdansk in Polen naar Engeland.

Op dit moment zijn de reddingboot Arie Visser van Terschelling, het betonningsvaartuig Terschelling, het Kustwachtvaartuig Waker, het oliebestijdingsvaartuig Arca en enkele bergers onderweg naar de schepen.

Een helikopter van de Koninklijke Marine is reeds ter plaatse geweest. Omdat er geen direkt gevaar meer was voor de opvarenden is deze inmiddels teruggekeerd op marine vliegkamp De Kooy. Over de oorzaak van de aanvaring is op dit moment nog niets bekend.
Provincie:
Tag(s):