maandag, 12. september 2005 - 11:26

Schiphol: Aanzienlijke verbetering cijfers Schiphol

Schiphol

Volgens voorlopige cijfers van Schiphol Group nam het aantal passagiers dat gebruik maakte van de luchthaven Schiphol, in augustus met 4,5% toe ten opzichte van augustus 2004 tot ruim 4,4 miljoen. Net als in juli was de sterkste toename zichtbaar bij het aantal lokaal op Schiphol opstappende passagiers (+5,0%).Het aantal transferpassagiers steeg met 4,1%.

In augustus werden 37.295 vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer uitgevoerd op Schiphol; 1,6% meer dan vorig jaar augustus. De sterkste groei was zichtbaar in het full freighter segment: het aantal vluchten met vrachttoestellen steeg met 7,0%. De groei van het aantal passagiers-combi vluchten kwam in augustus uit op 1,4%.

Het gemiddeld maximum startgewicht (MTOW) steeg in augustus met 3,4% tot 101,0 ton. Er werden gemiddeld genomen grotere toestellen ingezet, zowel in het passagiers-combi als in het full freighter segment. Daarnaast waren de passagierstoestellen ook beter gevuld: de bezettingsgraad steeg in augustus naar 79,6%.

Punctualiteit
Net als in juli werden ook in de drukke zomermaand augustus veel betere punctualiteitscijfers gerealiseerd dan in dezelfde maand van vorig jaar. De aankomstpunctualiteit steeg in augustus met 6,7 procentpunten naar 82,8%. De vertrekpunctualiteit nam toe met 6,4 procentpunten tot 72,7%.
Categorie:
Tag(s):