dinsdag, 11. januari 2005 - 16:11

Schipholtop kon niet door één deur

Schiphol

De berichtgevingen rond het gedwongen vertrek van directielid Marike van Lier Lels wordt, nadat de Schiphol Group eerder afgelopen zondag een persverklaring deed uitgaan, vandaag door een brief van mevrouw van Lier LeLs vanuit haar positie belicht. Volgens haar woordvoerder heeft ze dit vooral gedaan omwille van haar gemoedsrust. In de brief doet ze een boekje open over het functioneren van topman Gerlach Cerfontaine.

De Volkskrant bericht vandaag over de brief die Marike van Lier Lels aan alle commissarissen schreef omdat naar haar mening de feiten zoals de Schiphol Group die naar buiten heeft gebracht onjuist zijn en zij de genoemde aantijgingen van de raad van commissarissen van Schiphol van de hand wijst. In de brief schrijft van Lier Lels onder meer van de gebeurtenissen van de laatste weken van december.
Op 17 december, stond Cerfontaine op de stoep bij Van Lier Lels. Hij vond dat de topvrouw er weinig van bakte. Vooral de bagageafhandeling liet te wensen over. In haar brief vertelt Van Lier Lels dat ze verbaasd was over de plotselinge kritiek van Cerfontaine. Daarvoor was ze nooit eerder op dit falen gewezen. Ook wijst ze op het feit dat de aangehaalde cijfers niet helemaal kloppen. Van Lier Lels stelt dat de verstoorde relatie met Cerfontaine de reden is voor haar gedwongen vertrek.

© BON / FBF.NL
Provincie:
Tag(s):