maandag, 4. juli 2005 - 17:06

Schippersexamen naar CBR

Amsterdam

Het schippersexamen voor de beroepsbinnenvaart wordt vanaf 1 juli ondergebracht bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR), zo liet een woordvoerder weten. Voorheen was het Koninklijk Onderwijsfonds voor de Scheepvaart (KOFS) verantwoordelijk voor de examinering van grote vaarbewijzen. Schippers in spé merken echter niets van de overgang, aangezien inschrijven en informatieverstrekking als vanouds door het KOFS worden gedaan.

Het examen gaat naar het CBR, omdat alle examens op het gebied van de mobiliteit de komende tijd bij één organisatie worden ondergebracht. Minister Karla Peijs wil op deze manier de examenuitvoering efficiënter maken. Zij heeft over haar voornemen om het examen over te brengen naar het CBR overleg gevoerd met de betrokken brancheorganisaties en examencommissies.

Aangezien inschrijving en informatieverstrekking een taak van het KOFS blijven, kunnen kandidaten die vanaf 1 juli examen willen doen gewoon terecht op de website van KOFS. Alle geplande examens worden uitgevoerd op de toegezegde locaties en tijdstippen. De kandidaten ondervinden van de overdracht geen hinder. Het CBR zal wijzigingen in examendata, openingstijden, adressen en telefoonnummers zoveel mogelijk vermijden.
Categorie:
Tag(s):