zondag, 27. maart 2005 - 15:15

Schumacher doet shakedown F2005

Gisteren kwam Michael Schumacher nog éénmaal in actie om met de nieuwe F2005, die zal worden gebruikt in Bahrein, voor de laatste maal een aantal controles uit te voeren.

Normaal wordt dit gedaan door test- en reservecoureur Luca Badoer, maar aangezien de wagen relatief nieuw is voor de Duitser was dit een extra mogelijkheid om de wagen beter te leren kennen. Tijden en aantal gereden ronden werden door het Italiaanse team niet bekend gemaakt.

Ook reed de zevenvoudig wereldkampioen nog een aantal ronden in de F2004M, die de wereldkampioenen gebruikten voor de Australische en Maleisische Grand Prix. Hiermee deed Schumacher een aantal bandentests die niet specifiek gemaakt zijn voor een bepaalde Grand Prix op de kalender.

Het feit dat Ferrari zoveel test krijgt vaak een staartje, aangezien de overige teams het er niet mee eens zijn dat het rode team zoveel test.

Dit hebben de teams namelijk afgesproken en in een contract gezet wat ondertekend is. Het team van Ferrari heeft echter niet getekend en hoeft zich er dus niet aan te houden. Na veel geklaag zou het team echter wel hebben besloten de testsessie op het circuit van Silverstone, vlak voor de Britse Grand Prix, af te lasten. Ook hier klaagden de negen overige teams in eerste instantie over, waarna Ferrari besloot de testsessie niet door te laten gaan.
Categorie:
Tag(s):