dinsdag, 12. juli 2005 - 9:48

Schumacher's hoop op titel vervaagt

Michael Schumacher ziet het na al zijn optimistische uitingen toch heel erg moeilijk worden, de titel winnen. De 34 punten achterstand op de leider - Alonso - maakt het haast onmogelijk nog een titel aan zijn magische zeven kampioenschappen toe te voegen.

De snelheid van de Ferrari's dit weekend was hooguit matig te noemen. Rekening houdend met het feit dat de leiders in het kampioenschap een stuk sneller zijn dan de Ferrari's, is de enige hoop voor Schumacher pech van zijn tegenstanders.

"Ik zou graag willen dat ik voor de titel kan vechten, maar de hoop daarop is ver te zoeken na deze race", liet de regerend wereldkampioen zich teleurgesteld uit. "Met een zesde positie kan ik gewoon niet blij zijn. Echter is het niet zozeer de positie, maar meer ons teleurstellende racetempo."

"Het ziet er niet erg rooskleurig uit voor ons. We hebben zelfs eerder een stap naar achter gemaakt in plaats van naar voren, als we het over ontwikkeling hebben."

Schumacher blijft zoals altijd realistisch en nuchter. "We moeten realistisch blijven. We gaan nu niet met de witte vlag zwaaien maar het is simpelweg een opsomming van de feiten. We zijn momenteel gewoon niet snel genoeg voor een overwinning."

Voor Fernando Alonso is Schumacher niet eens een bedreiging meer te noemen. Ook al zou Schumacher de laatste acht races winnen, hoeft Alonso slechts derde te worden om alsnog zijn eerste Formule 1 wereldtitel te bemachtigen.
Categorie:
Tag(s):