zondag, 23. oktober 2005 - 18:17

Schwalbe beslist topper PSV - Ajax

PSV heeft tijdelijk de koppositie van Feyenoord overgenomen. De topper tegen Ajax werd in eigen huis met 1-0 gewonnen. Maar het doelpunt was erg discutabel.
<BR>
<BR>De enige goal van de wedstrijd kwam na negen minuten voort uit een strafschop, die het absoluut niet was. Jefferson Farfán profiteerde van een misverstand in de Amsterdamse verdediging en ging binnen de zestien neer.

De achter hem sprintende Urby Emanuelson zou de overtreding hebben begaan en kreeg zelfs de gele kaart. Timmy Simons bleef koelbloedig vanaf elf meter en stuurde keeper Maarten Stekelenburg de verkeerde hoek in: 1-0.

Nadien bleken beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar en kwamen er kansen aan beide kanten. Opvallend was dat PSV pas na 70 minuten de eerste corner van de wedstrijd kon afdwingen, terwijl Ajax er al vijf achter de rug had. PSV kreeg na rust nog enkele mogelijkheden om het duel te beslissen. Een schot van Arouna Koné ging in het zijnet, keeper Stekelenburg redde op een schot van de Ivoriaan en tenslotte miste DaMarcus Beasley de bal bij een doelpoging.

Aan de andere kant werd een kopbal van Zdenek Grygera van de doellijn afgehaald en werden pogingen van afstand niet met de juiste richting ondernomen. Ook claimde Ajax nog tot twee keer toe een strafschop na vermeende overtredingen op Steven Pienaar en Wesley Sneijder. Beide acties waren echter Schwalbes, maar werden niet beloond.

De overwinning van PSV was gelukkig. Ajax maakt de slechtste seizoenstart sinds jaren mee. Wesley Sneijder zal vrijdag de wedstrijd tegen SC Heerenveen missen, nadat hij in de 57e minuut de gele kaart ontving na een pittige tackle op Ibrahim Afellay.