vrijdag, 13. mei 2005 - 21:54

Scoren met gebroken been

Over het karakter van Jason Roberts zal Wigan Athletic niet te klagen hebben. De aanvaller leverde een belangrijke bijdrage aan de promotie, ondanks een gebroken been.

Roberts maakte dinsdag bekend dat hij tijdens de beslissende wedstrijd tegen Reading zijn been had gebroken. Al in de tiende minuut liep de 27-jarige spits de fractuur op. Toch hield hij het nog vol tot de 63ste minuut, waarna hij strompelend het veld verliet.

Maar in het kleine uur dat Roberts met een gebroken been speelde, bleek hij nog zeer belangrijk. In de achttiende minuut bereidde hij de 1-0 van Nathan Ellington voor en even later zorgde hij zelf voor de 2-0. Wigan zou uiteindelijk met 3-1 winnen en daarmee promotie naar het Premiership veiligstellen.

Roberts deed zijn onthulling dinsdag toen hij de prijs ontving als Wigans speler van het jaar, die hij mede ontving vanwege zijn 21 goals. 'Ik brak mijn kuitbeen al vroeg in de wedstrijd. Ik zal een week of zes nodig hebben om te herstellen, maar ik denk dat ik op tijd fit zal zijn voor het nieuwe seizoen.'
Categorie:
Tag(s):