dinsdag, 1. februari 2005 - 14:27

SE Fireworks-directeuren moeten alsnog de cel in

Enschede/Den Haag

De hoge raad heeft vanmorgen bepaald dat het gerechtshof in Arnhem de zaak tegen de twee Fireworks directeuren goed heeft behandeld, en ziet geen reden dit over te doen. Dat betekent voor Rudie Bakker en Willie Pater dat zij bijna 5 jaar na de vuurwerkramp alsnog de cel in moeten.

Het gerechtshof in Arnhem bepaalde op 12 mei 2003 in hoger beroep dat de twee directeuren van SE Fireworks medeschuldig waren aan het ontstaan van de ramp en veroordeelde de twee tot 1 jaar gevangenisstraf. Zowel Bakker als Pater gingen in cassatie. De Hoge Raad in Den Haag bevestigde deze uitspraak en bepaalde vanmorgen dat het proces niet over hoeft. Dat betekent voor Rudie Bakker dat hij netto nog zo'n 5 maanden moet zitten. Hij zegt geschokt te zijn door de uitspraak.

Verleden week verklaarde hij nog in een dicussieprogramma op TV Oost dat de ramp ook gebeurd zou kunnen zijn door een opeenhoping van gas in een holte of kruipruimte onder de grond. Ook zij hij te verwachten dat de rechtsgang wel zou eindigen bij het Europese hof in Straatburg. Dit lijkt nu inderdaad de laatste gang te worden voor de beide directeuren.
© BON/ Tekst en foto's: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):