maandag, 9. mei 2005 - 10:23

Seat gaat de Leon inzetten

Seat gaat de Leon inzetten in de WTCC-races. Daarmee vervangt de Leon het oude type van de Toledo die op dit moment meerijdt. Volgens Seat is de Leon WTCC de meest geavanceerde raceauto ooit gebouwd door het merk.

De nieuwe Leon WTCC is ontwikkeld door Seat Sport in Matorell. De Seat Sport afdeling stond ook borg voor de Cupra-modellen van Seat. Het Spaanse merk wil al dit jaar het kampioenschap binnen gaan halen. Met de nieuwe Leon WTCC geloven ze er heilig in dat ze een supersterke auto hebben staan. Volgens de fabrikant is het het perfecte bewijs dat de Seat straatmodellen een uitermate geschikte basis zijn voor een succesvolle raceauto.

Sportief
Seat heeft er alles aan gedaan om de auto zo optimaal mogelijk af te stellen voor het circuit. Aan de buitenzijde is dat goed zichtbaar aan de enorme luchtinlaat in de voorbumper en de spoiler op de achterklep. Dankzij de verborgen deurgreep voor de achterportieren en de aflopende daklijn heeft de Leon een coupé-achtige uitstraling. Bij deze WTCC-uitvoering wordt die lijn alleen maar onderstreept.

Op naar de titel!
Dit seizoen nog zal Seat met de Leon WTCC mee gaan rijden. Hij lost de Toledo af en men wil - heel ambitieus - al dit jaar de titel binnen gaan halen.
Categorie:
Tag(s):