vrijdag, 29. april 2005 - 23:19

Secret Service akkoord met beveiliging Bush

Maastricht

De politie Limburg Zuid en de Koninklijke Marechaussee hebben vrijdag 29 april 2005, na uitvoerig overleg met de Main Advance Party, groen licht gekregen voor hun beveiligings-aanpak rond het bezoek dat president George W. Bush op 7 en 8 mei aan Zuid-Limburg brengt. De Amerikaanse delegatie was onder de indruk van de kwaliteit van het draaiboek.
<BR>Het beleidsteam - bestaande uit de korpschef van de politie Limburg Zuid, de commandant van het district Zuid van de Koninklijke Marechaussee, de burgemeesters van de gemeenten Beek, Maastricht, Margraten en Valkenburg a/d Geul en de hoofdofficier van justitie - heeft vrijdagmiddag de belangrijkste verkeersmaatregelen bekrachtigd. Deze zijn:

Op zaterdag 7 mei aanstaande zullen de A2 vanaf knooppunt Kerensheide tot aan de Geusselt en de A79 vanaf Hulsberg tot aan de Geusselt, in beide richtingen voor alle verkeer zijn gesloten. Deze afsluitingen gelden van 19.15 uur tot circa 20.45 uur.

Eveneens op zaterdag 7 mei zal de Provinciale weg de N278 - tussen Cadier en Keer en Margraten - vanaf 18.00 uur tot zondag 8 mei 12.00 uur, voor alle verkeer in beide richtingen worden gesloten.

Op zondag 8 mei aanstaande zijn de A2 vanaf knooppunt Kerensheide tot aan Gronsveld en de A79 vanaf Hulsberg tot aan de Geusselt, voor alle verkeer in beide richtingen gesloten. De afsluitingen duren van 09.30 uur tot 12.00 uur.

Op zondag 8 mei aanstaande zal de Provinciale weg, de N278 vanaf het Oranjeplein in Maastricht tot Margraten (ter hoogte van de Dobbelsteynstraat / Eijkerstraat), tussen 06.00 uur en 12.00 uur in beide richtingen voor alle verkeer gesloten zijn.

Informatie
Voor de bewoners aan de presidentiële route en rond de locaties die de president zal bezoeken, worden speciale brieven samengesteld. Hierin worden zij gedetailleerd geïnformeerd over de verkeers- en veiligheidsmaatregelen. De politie zal de brieven de komende week huis-aan-huis bezorgen.

Voor meer informatie is het callcenter tijdens werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer 043 - 350 50 25. Ook kan de speciale website worden geraadpleegd van de politie Limburg Zuid: www.politie.nl/limburg-zuid/bezoekbush

©BON Stafbureau Communicatie Politie Limburg Zuid - Foto: Focuss 22
Provincie:
Tag(s):