woensdag, 16. maart 2005 - 17:02

Seizoen voorbij voor Cristiano

Roda JC-aanvaller Cristiano zal dit seizoen niet meer in actie komen. Hij heeft dinsdag een operatie ondergaan aan zijn kruisband in zijn knie en is daardoor minimaal voor een half jaar uitgeschakeld. Cristiano had al een tijd last van zijn knie en de speler heeft samen met zijn club besloten toch de knie te laten opereren.

De Braziliaan speelde tot dusver een goed seizoen, maar door de tegenvallende resultaten van Roda JC de laatste weken is Europees voetbal haast niet meer haalbaar. Door deze operatie is de speler de rest van het seizoen niet meer inzetbaar en mist misschien nog wel de start van volgend seizoen.

Christiano maakte zijn debuut op zijn zeventiende bij NAC Breda. Hij was daar tot 2002 actief en zou toen met zijn ploeggenoot Sergio vertrekken naar Willem II. Die deal ging niet door en zo belandde de Braziliaan bij Roda JC. Daar vond hij zijn draai en vormde een goed aanvalsduo samen met Arouna Kone.

Dit seizoen scoorde hij al negen maal en gaf zeven maal een assist. In zijn gehele loopbaan in Nederland scoorde hij 48 keer in 148 duels.

© BON / ProShots
Categorie:
Tag(s):