woensdag, 27. juli 2005 - 11:41

Seksscènes in GTA:SA blijken prijzig

Sinds een aantal weken zijn er talloze berichten verschenen over verborgen seksscènes in het door Rockstar ontwikkelde computerspel Grand Theft Auto : San Andreas. Een programmeur is er in geslaagd om via een modificatie (MOD) voor het spel de verborgen seksscènes tevoorschijn te toveren.

Doordat deze MOD de seksscènes onthulde in het spel heeft men de 'rating' van het spel moeten verhogen van 'Mature', 17 jaar of ouder, naar 'adults-only', 18 jaar of ouder. Dit is een grote klap voor Rockstars inkomsten, aangezien een aantal grote bedrijven in Amerika zoals Wal-Mart en Best Buy een policy hebben geen spellen te verkopen die 'adults-only' zijn en dus het spel uit de schappen hebben gehaald.

Gisteren is er door de 'House of Representatives' in Amerika met grote meerderheid 'voor' gestemd dat er onderzoek gedaan zal worden naar de bedrijven die achter het spel zitten. Fred Upton, lid van het congres van Michigan, geeft als reactie hierop: "It appears that the publisher has blatantly circumvented the rules in order to peddle sexually explicit material to our youth, and they should be held accountable. A company cannot be allowed to profit from deceit."

Als reactie op al deze ontwikkelingen gaat Rockstar een aangepaste editie van het spel uitbrengen, zodat deze weer valt onder de 'Mature' rating.

© BON
Categorie:
Tag(s):