vrijdag, 18. februari 2005 - 15:37

Seriematige insluipingen

Leeuwarden

De politie Leeuwarden meldt dat zij tussen 4 en 13 februari jl. een vijftal 14 en 15-jarige jongeren heeft aangehouden. Zij maakten zich veelvuldig schuldig aan insluipingen en diefstallen. Het gaat om drie verschillende groepen jongeren, maar zij hadden gemeen dat ze allemaal opereerden in kleedkamers van sporthallen en sportcomplexen. Het gaat om mobiele telefoons, MP3spelers, schoenen, sleutels, horloges, jassen, identiteitsbewijzen en zelfs auto’s.

Op dit moment zijn 35 aangiften bekend van diefstallen uit diverse kleedkamers van voetbalverenigingen in Leeuwarden, zwembad de Blauwe Golf en verschillende sporthallen.
Deze aangiften zijn volgens de politie het topje van de ijsberg; zo is van een jeugdelftal van de BVO Cambuur slechts één aangifte bij de politie binnengekomen, terwijl het hele elftal op 11 januari bestolen is.

De politie verzoekt iedereen die vanaf 1 januari 2005 bestolen is van haar of zijn eigendommen uit kleedkamers in Leeuwarden en nog geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen. Men kan aangifte doen bij de plaatselijke politie.

Twee verdachten - beide 14 jaar - zijn langdurig vastgezet. Eén zit al twee weken vast en zit nu in de '30-dagen gevangenhouding'. De andere drie verdachten zijn ondertussen in vrijheid gesteld. Verdere aanhoudingen zijn niet uitgesloten. ©BON / foto: DASfotografie
Provincie:
Tag(s):