woensdag, 12. januari 2005 - 16:29

Sex drugs en de EU..

Brussel

EU voorzitter Junker uitgenodigd naar coffeeshop en escortservice...

Vandaag werd in het Europees Parlement in Straatsburg gesproken over de prioriteiten van het Luxemburgs voorzitterschap van de Unie. Prominent op de agenda stond de omstreden Dienstenrichtlijn van Bolkestein. SP Europarlementariër Kartika Liotard nodigde voorzitter Junker uit voor ‘een toernee langs Nederlandse dienstverleners’ die met deze richtlijn in heel Europa vrij spel zouden krijgen. Haar kritiek was niet aan dovemansoren gericht.

Junker maakte niet meteen een concrete afspraak met Liotard, maar zijn kritiek op de dienstenrichtlijn was meer dan bemoedigend: “We verzetten ons tegen de risico’s inzake sociale dumping die de dienstenrichtlijn met zich meedraagt. De richtlijn moet niet worden aangenomen in een situatie van verwarring en chaos. De Commissie, de Raad én het Parlement moeten zin voor zin de richtlijn doornemen en met amendementen komen.

De bedoeling is om geen afbreuk te doen aan sociale verworvenheden. We moeten een gezamenlijke lezing maken om het gevaar van sociale dumping uit de richtlijn te halen, want ook ik zie nu de onduidelijkheden en risico’s.� Bron SP-©BON
Provincie:
Tag(s):