vrijdag, 9. december 2005 - 9:31

Sex onder jeugdige zeden-delinquenten

Harreveld

In de Justitiële Jeugdinrichting Harreveld hebben jongeren meer dan incidenteel seks met elkaar. Het gaat om jongens in de leeftijd van 12 en 18 jaar die behandeld worden voor zedenproblematiek. Dat blijkt uit onderzoek van het actualiteitenprogramma Netwerk, die hier donderdagavond over berichtte.

Harreveld is door Justitie aangewezen als landelijk specialist voor jeugdige zedendelinquenten. De directeur van de instelling, Vincent Maas, geeft de seksuele contacten in de uitzending grotendeels toe: "Ja, het klopt. Het is iets wat wij nadrukkelijk niet willen. Dat kan niet, dat mag niet. Maar we zijn lang niet altijd in staat om het te voorkomen." aldus Maas.

Uit het onderzoek blijkt dat jongens zelfs sex hebben met elkaar op een afdeling van Harreveld met constant toezicht. In het rapport staat ook dat een jongen sex heeft gehad met een begeleidster van een afdeling.

ZorgenBureau Jeugdzorg maakt zich ernstig zorgen over de situatie en zegt in één van de stukken over één specifieke jongen dat 'zijn veiligheid en die van zijn groepsgenoten niet langer gewaarborgd blijft'.
Provincie:
Tag(s):