vrijdag, 9. september 2005 - 13:55

Shellfish Group neemt schelpdierverwerking over van HSI Holding NV

Per 1 september 2005 heeft Heiploeg Shellfish International NV (HSI Holding nv) te Zoutkamp haar garnalen- en schelpdierverwerking gesplitst. Directeur Simon Lenger vertrekt bij HSI Holding en neemt de schelpdierdivisie over. Dat deel wordt voortgezet onder de naam ‘The Shellfish Group’. Het nieuwe bedrijf beschikt over 3 Nederlandse vestigingen en vestigingen in Denemarken, Engeland en Frankrijk. In het bedrijf zullen 250 mensen werken onder leiding van een driekoppige directie. In 2005 verwacht The Shellfish Group een omzet te behalen van 80 miljoen euro.

De hoofdactiviteiten van HSI NV zijn zowel de verwerking van en de handel in garnalen, als de visserij, verwerking van en handel in schelpdieren zoals mosselen, kokkels, wulken, tapijtschelpen etc. De overheid heeft enkele maanden geleden besloten om de kokkelvisserij in de Waddenzee te verbieden, maar de uitkoop hiervan is nog niet definitief geregeld.

Desalniettemin zag de huidige directie Simon Lenger (algemeen directeur) Nico de Wilde, (financiën) en Igor Kint (verkoop) mogelijkheden om de schelpdierverwerking in een gewijzigde en afgeslankte vorm voort te zetten. Per 1 september 2005 hebben zij hierover overeenstemming bereikt met HSI NV en zetten zij het bedrijf voort onder de naam The Shellfish Group.

Na de reorganisatie als gevolg van de sanering van de kokkelvisserij zullen er 250 mensen in het bedrijf werken. De hoofdvestiging van The Shellfish Group ligt in Yerseke. Daarnaast is er een verwerkend bedrijf in Harlingen, een logistiek en opslagcentrum in Bergen op Zoom, vestigingen in Denemarken en Engeland en een verkoopkantoor in Frankrijk.
Categorie:
Tag(s):