donderdag, 24. november 2005 - 8:45

Shevchenko in illuster rijtje

Een half jaar na de verloren Champions League finale tegen Liverpool keerde AC Milan terug in Instanboel voor het duel met Fenerbahce. Het werd een prettig weerzien dankzij Andrej Shevchenko.

De Oekraïner schoot Milan met vier treffers naar een 0-4 overwinning en zichzelf in een illuster rijtje. In het verleden van het kampioenenbal slaagden alleen Marco van Basten, Dado Prso, Ruud van Nistelrooij en Filippo Inzaghi er in om vier keer in één wedstrijd het net te vinden.

Al na vijftien minuten had Shevchenko de eerste er in liggen. Nicolas Anelka verspeelde de bal aan Clarence Seedorf, die direct Sjevtsjenko diep stuurde. De spits dacht niet na en verschalkte doelman Volkan met een schuiver door de benen. Daarna was het eigenlijk alleen nog Milan dat de klok sloeg. Voor rust kregen Seedorf en Gilardino goede mogelijkheden. Toch moest de ploeg van Carlo Ancelotti tot de tweede helft wachten voordat het weer feest kon vieren. Met een schot van afstand, tien minuten na de pauze, was Sheva het eindstation van een prachtige Milan-aanval, 0-2.

Na die goal was Shevchenko helemaal los. De Turken kregen geen vat op hem, waardoor hij vanuit voorzetten van Serginho en Vieri ook nog eenvoudig de 0-3 en 0-4 binnen kon tikken.