zaterdag, 23. april 2005 - 10:42

Signeersessie Geert Wilders afgelast

Amsterdam

Een grote boekenwinkel in Amsterdam heeft besloten de signeersessie van Geert Wilders zondag af te gelasten. De boekhandel, die niet met naam genoemd wil worden, vreest dat de kopers van het woensdag uitgegeven boek ‘Kies voor vrijheid. Een eerlijk antwoord’ en Wilders zelf niet veilig zijn.
<BR>Sinds de moord op Theo van Gogh woont het kamerlid op verschillende zwaarbewaakte adressen. Hij heeft onder andere lange tijd in een cel op Kamp Zeist gewoond. In zijn boek schrijft hij over het leven achter tralies onder zware bewaking, en waarom hij uit de VVD fractie is gestapt.

Hij heeft de afgelopen maanden duizenden brieven gehad en wil de vragen die daarin stonden via zijn boek beantwoorden. De uitgeverij van Wilders’ boek was bang voor represailles en daarom is het boek uitgegeven door de Groep Wilders zelf. Wilders wil in zijn boek ook duidelijk maken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en soms bevochten moet worden. Geert Wilders reageert teleurgesteld op het besluit om de signeersessie zondag niet door te laten gaan. Hij hoopt dat hij volgende week in Den haag wel zijn boek kan gaan signeren. © BON / Miranda van der Sloot - foto:FBF.nl
Provincie:
Tag(s):