dinsdag, 25. januari 2005 - 9:12

SILVIO DILIBERTO ZET PUNT ACHTER CARRIERE

Silvio Diliberto zet een punt achter zijn American football-carrière. De kicker van de Admirals hangt na acht seizoenen zijn shoulderpads aan de wilgen. Dat heeft de 41-jarige topscorer aller tijden van de club zondag in zijn woonplaats Kerkrade bekendgemaakt. De Admirals nemen op 2 april officieel afscheid van 'Mister Admirals', tijdens de eerste thuiswedstrijd van het aankomende NFL Europe seizoen.

Het besluit van Diliberto volgt op de beslissing van de NFL Europe League om de National Kicker positie op te heffen. De Europese profliga wil meer jonge veldspelers aantrekken en hoopt met een stop op niet-Amerikaanse kickers ruimte te creeren in de beperkte spelersselecties.

Diliberto hoeft daarom in 2005 niet meer op te draven. "Sportief gezien had ik nog genoeg om voor te spelen. Ik stond op het punt om 300 punten te scoren en ik keek er ook erg naar uit om tien keer tegen Duitse tegenstanders aan te treden." Aldus de voormalig voetballer. "Alleen luidt deze beslissing nu jammer genoeg het einde van mijn carriere in."

"Een aderlating," zo betitelt ook Admirals General Manager Ronald Buys het afscheid. "Het is een betreurenswaardige beslissing voor de Admirals. Silvio Diliberto is het gezicht van deze organisatie. We willen hem bedanken voor jarenlang trouwe dienst en hem zeker aanmoedigen bij de Admirals betrokken te blijven."

Diliberto is topscorer aller tijden van de American footballclub met 283 punten. Na zijn debuut in 1997 was hij twee jaar achter elkaar leider van het team met 49 (1998) en 48 (1999) punten.

In 2003 werd het sterke been van Diliberto opgemerkt door Amerikaanse scouts. Hij ontving een uitnodiging voor het trainingskamp van de Philadelphia Eagles. Diliberto kreeg echter niet de kans zijn droom te verwezenlijken.  Kort voor vertrek naar de VS werd zijn vliegticket ingetrokken ten faveure van een andere speler.

Op 2 april betreedt Diliberto voor het laatst in het oranje tricot de Amsterdam ArenA. Op die dag spelen de Admirals tegen Rhein Fire, uitgerekend het team dat Diliberto twee keer met een welgemikte fieldgoal in de laatste seconden wist te verslaan. In 2001 deed hij dit in de Amsterdam ArenA, in 2003 herhaalde hij dit kunststukje tegen dezelfde ploeg in de Arena AufSchalke in Gelsenkirchen.
Categorie:
Tag(s):