maandag, 14. november 2005 - 15:23

Sint Maarten geeft startschot

Nijmegen

Op 11 november bezocht de heilige Sint Maarten het ziekenhuis waaraan zijn naam verbonden is: de Sint Maartenskliniek. Vergezeld door vele kinderen met lampionnen trok hij te paard naar de verderop gelegen Maartenshoeve.

Dit is een gespecialiseerde manege voor kinderen met een lichamelijke en/of meervoudige handicap. Daar riep de heilige op mee te doen aan de sponsoractie ten behoeve van de Maartenshoeve.

Bij het kampvuur deelde Sint Maarten zijn mantel met de bedelaar die op zijn beurt een spectaculaire voorstelling met brandende fakkels gaf. Het verhaal van Sint Maarten kreeg nog een extra dimensie: de mantel werd dit keer ook gedeeld met de Maartenhoeve. Hiermee gaf Sint Maarten de aftrap voor de sponsoracties voor particulieren en bedrijven die deze bijzondere manege willen ondersteunen.

De Maartenshoeve bestaat dit jaar 35 jaar en wil graag nog vele jaren doorgaan. Om te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen blijven paardrijden, start de Maartenhoeve een actie om geld in te zamelen. Particulieren kunnen ‘Vriend van de Maartenshoeve’ worden en deelnemen aan de sponsorloterij. Bedrijven die de hoeve een warm hart toedragen, kunnen een paard financieel adopteren in de actie ‘Adopteer een dier van de Maartenshoeve’. Met de adoptie nemen zij de volledige kosten van een dier voor hun rekening: het voer, de weide, de plek in de stal en de rekeningen van dierenarts en hoefsmid. Ook is het mogelijk om rijlessen voor de kinderen te sponsoren. Meer informatie over de acties is te vinden op de website www.maartenshoeve.nl U kunt ook contact opnemen met de medewerkers van de Maartenshoeve, telefoonnummer 024 3659386.

De Maartenshoeve is een gespecialiseerde manege voor kinderen met een lichamelijke en/of meervoudige beperking. Kinderen die revalideren in de Sint Maartenskliniek of speciaal onderwijs volgen op de Sint Maartenschool krijgen er paardrijd- en dierverzorgingslessen. De Maartenshoeve ontvangt geen subsidie. Sponsors en donateurs zijn daarom erg nodig en welkom
Provincie:
Tag(s):