zaterdag, 12. november 2005 - 18:54

Sint opent weer zijn Pakhuis

Venlo

Sinterklaas houdt van gezelligheid. Van vrolijke kinderen en gezellige ouders en grootouders. Alle dagen dat hij in Nederland is, moeten eigenlijk feestdagen zijn, vindt de Goedheiligman. Om zijn verblijf hier nog aangenamer te maken, heeft hij besloten om ook dit jaar weer zijn Pakhuis van Sinterklaas in het Limburgs Museum onder te brengen.

Dit betekent dat alle kinderen en volwassenen vanaf zondag 13 november tot en met zondag 4 december 2005 welkom zijn in het Pakhuis van Sinterklaas.

Hoe ziet het Pakhuis van Sinterklaas er eigenlijk uit? In de grote museumfoyer staan metershoge rekken die gevuld zijn met museumvoorwerpen die met Sint-Nicolaas te maken hebben. Oud speelgoed dat de Sinterklaas over heeft gehouden in de lange jaren dat hij aan kinderen cadeautjes geeft. Maar ook nieuw speelgoed, zodat de kinderen de verschillen kunnen zien tussen vroeger en nu. In het Pakhuis van Sinterklaas vind je zelfs nog een Vliegende Hollander, maar ook een antiek fornuis waaraan Sint-Nicolaas heel erg gehecht is omdat hij een cv-radiator helemaal niet gezellig vindt. De Sint heeft ook films van vroeger die hij graag bekijkt. Voor grootouders van gelovige kinderen zullen die nostalgische filmbeelden zeker een feest van herkenning zijn.

In het Pakhuis van Sinterklaas zijn altijd Zwarte Pieten aanwezig die tekeningen en verlanglijstjes in ontvangst kunnen nemen. De kinderen helpen mee met inpakken en krijgen een spoedcursus cadeautjes-in-de-schoorsteen-werpen en over-het-dak-lopen. Ze kunnen meedoen aan de Pietengym en met het maken van verlanglijstjes. De beloning van al die inspanningen is een echt Zwarte Pieten Diploma.

Ook zal de Sint zelf aanwezig zijn en wel iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag vanaf 14.00 uur. Op zondag 14 november, opent hij om 18 uur zijn Pakhuis van Sinterklaas. Op zondag 4 december wordt het Pakhuis van Sinterklaas gesloten met de Grote Sinterklaas Afscheid Disco.
Provincie:
Tag(s):