vrijdag, 21. januari 2005 - 14:49

Sjaak de Coninck in Dakar....

Tynaarlo

Donderdag waande ik me even in Dakar toen ik een proefrit maakte in een Landrover die voor mij gereed stond bij GEBA auto´s BV.
<BR>Niet zo maar één, maar een exemplaar van de nieuwe &#039;Discovery 3&#039;. Wel even iets anders dan de LARO uit mijn militaire periode!

Bij het instappen bekroop mij het gevoel alsof ik een ruimteschip betrad. Wat een knoppen! Het overzicht was erg goed omdat je lekker hoog in de stoelen zit en veel glas om je heen ziet. De bestuurdersstoel was werkelijk in alle standen te verstellen waardoor een optimaal rijcomfort werd bereikt.

De HSE is de ultieme uitvoering van de Discovery 3 en is ondermeer uitgerust met elektrisch verstelbare lederen voorstoelen inclusief memoriefunctie. De landrover is uitgerust met 18 inch lichtmetalen velgen en een slimme deelbare achterklep om makkelijk bij het reservewiel te kunnen komen dat zich in de auto bevindt in plaats van achter op de klep zoals veelal gebruikelijk.

Verder is hij - afhankelijk van het aantal zitplaatsen - uitgerust met 6 of 8 airbags en een zeer sterke kooiconstructie. Als je eenmaal in de auto zit kan niemand er meer in; alle deuren gaan vanzelf op slot. Vanuit veiligheidsoogpunt prima natuurlijk, maar het was een beetje onhandig toen onze fotograaf regelmatig in- en uit wilde stappen.

De ‘Discovery 3’ heeft ‘slimme’ spiegels met een memoriefunctie. U kunt ze van tevoren zo afstellen dat wanneer de auto in zijn achteruit wordt gezet, deze automatisch naar beneden draaien en de achterwielen daardoor in beeld komen. Je kunt dan niet meer ver achteruit kijken en dat vond ik wel even wennen. Ik zou deze optie uit veiligheidsoverwegingen liever niet gebruiken.

Om goed en veilig met de auto door het terrein te kunnen rijden is het wel noodzakelijk goede instructie te krijgen over alle mogelijkheden die deze terreinwagen biedt; het grondig doorlezen van het instructieboek(je) is een pré.

Voor meer informatie en een kijkje in- en om de auto surft u naar: www.landrovers.nl

©BON/Sjaak. Foto´s: Jos Schuurman

Categorie:
Tag(s):