vrijdag, 8. juli 2005 - 8:13

Sjezen- en ringrijden

Middelburg

Nee, het heeft niets met de film 'Lord of the Rings' te maken. Het betreft hier een oude Zeeuwse Sport. Het ring- en sjezenrijden ter gelegenheid van de eerste Folkloristische Dag vindt dit jaar voor het eerst plaats op donderdag 14 juli. Op het Abdijplein is één ringrijbaan aangelegd waar de rijders op hun Zeeuwse paarden de ring steken. De paarden met sjezen rijden de volgende route: Abdijplein / Balans / Korte Burg / Groenmarkt / Onder den Toren / Koorkerkhof / Abdijplein.

Voor dit evenement zijn de volgende straten voor (doorgaand) verkeer gestremd:

Balans / Bogardstraat / Bachtensteene / Walplein / Nieuwe Kerkgang / Koorkerkstraat / Reigerstraat / Korte Giststraat. De Bleek wordt opengesteld voor éénrichtingsverkeer vanaf de Zuidsingel. Verder is parkeren niet mogelijk op de genoemde sjezenroute en op het Koorkerkplein en het Walplein.

De tweede Folkloristische Dag, de grote ringrijderij op het Molenwater, is op donderdag 18 augustus. De activititeit wordt georganiseerd door de Folkloristische Commissie en de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. Info op www.ringrijden.nl. Op de site vindt u onder andere informatie over de historie van deze Zeeuwse sport.

© BON/Bericht Gemeente Middelburg
Provincie:
Tag(s):