maandag, 10. januari 2005 - 10:59

Skype verovert de digitale telefonie-wereld

Praten over het internet wordt steeds makkelijker. Met de komst van Skype is er een nieuwe standaard neergezet wat betreft 'voice-over-IP'. De geluidskwaliteit is dermate goed en de verbinding is dermate snel dat deze manier van praten een concurrent kan worden van de normale telefoongesprekken.

Skype is het nieuwste fenomeen van de mensen die KaZaA hebben ontwikkeld. Net als KaZaA gebruikt Skype P2P (peer-to-peer) technologie om verbinding te maken met andere gebruikers – deze keer niet om bestanden te delen, maar om te praten en te chatten met je vrienden.

De kwaliteit van de geluidsoverdracht is dermate goed dat het net lijkt of je naast iemand staat als je aan het bellen bent met Skype. Het programma is makkelijk in gebruik en er is een Nederlandse versie te downloaden.

Het programma biedt mogelijkheden om met 4 mensen tegelijk in een vergadering te zitten en via een vriendenlijstje kan je altijd zien we er online is.

Een waardevolle toevoeging is dat via het programma ook gebeld kan worden naar de gewone huistelefoon. Dit via lokaal tarief en zeker een van de grote pluspunten van het programma. Bellen naar een huistelefoon is vooralsnog alleen nog maar mogelijk in Amerika, maar verwacht wordt dat binnen korte tijd via Skype de gehele wereld gebeld kan worden.

Het programma is gratis te gebruiken en een volledig pakket voor iedereen die liever wilt praten met vrienden dan via het toetsenbord wilt chatten.

Ga naar de Nederlandse Skype-homepage
Categorie:
Tag(s):