dinsdag, 14. juni 2005 - 22:24

Slachtoffers door zinloos geweld

Roermond

De maandag begon voor een 34-jarige vrouw uit Brunssum slecht toen rond 9:30 haar voordeur werd ingetrapt en zij door een man en een vrouw ernstig werd mishandeld. Zij werd op het hoofd geslagen en aan haar haren getrokken. De daders pleegden vervolgens ook diverse vernielingen in haar woning en gingen er toen vandoor. Aan de hand van getuigenverklaringen konden de man en vrouw later die dag in Sittard worden aangehouden. De aanleiding voor de mishandeling was onenigheid over de verkoop van een motor.

Maandagavond werd een man in Weert mishandeld door een groep van ongeveer 20 jongeren. De man uit Bocholt ging zijn vrouw en kinderen bij het zwembad aan de Kazernelaan ophalen, toen hij zonder aanleiding door de groep werd belaagd. De jongeren, in de leeftijd van 12 tot 20 jaar, begonnen de man te duwen en te schoppen, waarbij hij op de grond viel. Zijn vrouw en kinderen konden naar de auto vluchten, maar konden vervolgens niets uitrichten. Een onbekende man hielp het slachtoffer, zodat hij naar zijn auto kon ‘vluchten’ en wegrijden.

In de nacht van maandag op dinsdag was het raak in Roermond waar een 54-jarige man zijn ex-vriendin mishandelde. De vrouw vluchtte haar huis uit en belde de politie die de man vervolgens inrekende. De vrouw hield aan de mishandeling een gescheurd trommelvlies en schaafwonden aan het gezicht en been op. Na doktersbehandeling mocht zij terug naar huis, maar kreeg wel een wekadvies mee. © BON/John Peters
Provincie:
Tag(s):