dinsdag, 8. februari 2005 - 0:46

Slevenier is unne Mestreechteneer

Maastricht

‘Slevenier is unne Mestreechteneer’, een vaak gehoorde uitspraak in de Limburgse hoofdstad en kan vertaald worden als, God is een Maastrichtenaar. Het heeft alles te maken met de tweede dag van het Carnaval. Het werd wederom een zonnige dag.

Een perfect weertje voor het publiek en de deelnemers aan de familieoptocht die vandaag plaats vond. Een optocht, speciaal bestemd is voor gezinnen. De route van deze tocht is korter dan de ‘Boonte störrem’ op de zondag, maar niet minder vermoeiend voor de deelnemers en net zo kleurrijk.

Vanaf de Lage Barakken, via de Wijkerbrugstraat, over de Oude Maasbrug, eindigt deze op het Vrijthof. Daar vindt de traditionele defilé plaats voor stadprins Luc I.
Families konden in de optocht hun zelfgemaakte ‘pekskes’ tonen aan het publiek. De mooiste familie wordt beloond met de wisselprijs ‘’t kluiverke’. De winnaar zal op Aswoensdag bekend worden gemaakt.
Nadat de laatste deelnemer gearriveerd was op het Vrijthof, werden de hekken weggehaald en ging het straatcarnaval weer van start tot in de late uurtjes.

© BON Tekst en foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):