maandag, 6. juni 2005 - 22:22

Slotronde beslist Nacompetitie

Na de voorlaatste speelronde in de Nacompetitie zijn drie dingen duidelijk geworden. Ten eerste is De Graafschap officieel gedegradeerd uit de Eredivisie.
<BR>
<BR>Ten tweede moet het wel heel raar lopen, wil RBC zich niet handhaven op het hoogste voetbalpodium. En ten derde mag Sparta donderdag in Helmond niet verliezen van Helmond Sport.

RBC won op eigen veld de cruciale ontmoeting met FC Volendam. Hoewel de Brabanders in de tweede helft wederom met tien man tegen de wijdbroeken stonden (Youssouf kreeg rood voor een slaande beweging, red.) liep de equipe van Dolf Roks uit naar een ruime en terechte 4-0 overwinning.

Sparta kende op eigen veld weinig moeite met FC Zwolle. Dankzij een hattrick van invaller Ricky van den Bergh heeft de Kasteelploeg donderdag genoeg aan een gelijkspel om terug te keren in de Eredivisie.

Helmond Sport sleepte op de valreep een punt uit het duel met De Graafschap. Ivan Cvetkov was wederom de belangrijkste man bij de Helmonders. Met twee treffers had hij een belangrijk aandeel in het 2-2 gelijkspel. De Bulgaar maakte alweer zijn zesde en zevende treffer in het seizoenstoetje.
Categorie:
Tag(s):