maandag, 30. mei 2005 - 17:23

Smiley's moeten rijgedrag automobilist veranderen

Zwolle

In de eerste week van juni plaatst de gemeente Zwolle vier nieuwe mobiele snelheidsmeters. Doel van deze plaatsing is om het te harde rijgedrag van automobilisten aan te pakken. Uit eerdere proeven is gebleken dat automobilisten gevoelig zijn voor deze vriendelijke wijze van snelheidsbeperking.

Op het moment staan er soortgelijke snelheidsmeters aan de Middelweg en in de Zwolse wijk Berkum. Daarbij is gebleken dat er een preventieve werking van uit gaat. Ook werd geconstateerd dat automobilisten zich in positieve zin laten beïnvloeden door de snelheidsmeters. Daarom heeft de gemeente Zwolle besloten om meerdere snelheidsmeters in de stad te plaatsen.

De volgende vier worden in de eerste week van juni geïnstalleerd. De locaties zijn de Gruitmeesterlaan in Zwolle zuid en aan de Deventerstraatweg ter hoogte van de supermarkt Boni. De omwonenden hebben van de gemeente bericht gekregen dat met het plaatsen van de snelheidsmeters gehoor wordt gegeven aan de klacht van omwonenden over onvoldoende verkeersveiligheid.

De snelheidsmeters werken overigens zeer publieksvriendelijk. Indien de automobilist zich aan de snelheid houdt verschijnt er een lachende ‘smiley’ op het bord. Bij een te hoge snelheid verandert de lach van de smiley in een treurig gezicht. Omdat de snelheidsmeters een mobiel karakter hebben, worden de borden om de drie maanden op een andere locatie geplaatst.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):