woensdag, 30. maart 2005 - 11:39

Smokkelaar verraadt zichzelf door stank

Utrecht

Een 38-jarige Duitser is maandag 2e paasdag omstreeks 14.40 uur aangehouden door de Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten in verband met het bezit van ruim 10 kilo hasj. Hij had de verdovende middelen verstopt in een koffer tussen een aantal stinkende rotte rauwe uien. De man is in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid.

De man bevond zich in de ICE-trein naar Duitsland en viel op omdat hij een blonde pruik droeg en enorm zweette. De koffer die hij bij zich had stonk eveneens enorm. Treinpersoneel waarschuwde op station Utrecht de Spoorwegpolitie, omdat de indruk ontstond dat de koffer een brandbare vloeistof zou bevatten. Nader onderzoek wees uit dat de lucht uit de koffer, die was dichtgekit, afkomstig was van een aantal rottende uien. Tussen de uien bevonden zich verschillende plastic pakketten met 10 kilo hasj en een grote hoeveelheid amfetamine.

De inwoner van Esslingen verklaarde dat hij de drugs voor €300,- en een hoeveelheid methadon over wilde brengen van Amsterdam naar Stuttgart. De rotte uien moesten voorkomen dat de verdovende middelen ontdekt zouden worden. De verdovende middelen zijn inbeslaggenomen en de verdachte zal donderdag 31 maart 2005 worden voorgeleid aan de officier van justitie.
Provincie:
Tag(s):