dinsdag, 8. november 2005 - 13:15

SMS-Alert in de hele regio ingevoerd

Tilburg

Maandagmiddag hebben korpsbeheerder R Vreeman en korpschef Frans Heeres het startsein gegeven voor de uitbreiding van SMS-Alert. Vanaf vandaag kunnen de inwoners van Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Tilburg zich opgeven door een SMS-bericht te sturen naar het nummer 8844. Zij krijgen dan een SMS-bericht van de politie als bijvoorbeeld in hun wijk een inbreker gesignaleerd is of een kind vermist wordt. De bedoeling is dat de deelnemers dan goed opletten en tips doorgeven aan de politie. Het waarschuwingsysteem is een eigen innovatie van de politie Midden en West Brabant en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Provincie Noord Brabant.

De politie gebruikt SMS-Alert ook als er zich calamiteiten in de wijk voordoen en om preventieberichten te sturen. De afgelopen 16 maanden draaide het systeem proef in de Tilburgse wijk Reeshof, waar zich ruim 2600 bewoners als deelnemer opgaven. Het project werd na 6 maanden uitgebreid geëvalueerd. Zowel deelnemers als politie bleken erg tevreden te zijn met het middel dat inmiddels ruim 20 keer is ingezet.

Op maandag 1 november 2004 kreeg het project SMS-Alert een eervolle vermelding tijdens de uitreiking van de Hein Roethofprijs. In aanwezigheid van de minister van Justitie mr. J.P.H. Donner sprak de jury lovend over het project. “Een systeem dat bovendien snel, goedkoop en eenvoudig ingezet kan worden�.

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de politie Midden en West Brabant werd op 3 januari 2005 de Johan Cloïn vernieuwingsprijs toegekend aan SMS-Alert. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan het meest innovatieve politieproject in de regio.
Provincie:
Tag(s):