woensdag, 26. januari 2005 - 13:24

Sneeuwbalgevecht ontaardt in vechtpartij

Arnhem

Een sneeuwbalgevecht tussen enkele jongen bij een school in de wijk Vredenburg is dinsdagmiddag ontaard in een vechtpartij.

De politie heeft daarbij een vijftienjarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De jongen zou enkele leeftijdsgenoten hebben geslagen met een brommerslot; bovendien zou hij gedreigd hebben met een mes. De jongen bleek overigens geen leerling van de school te zijn.

De vechtpartij brak omstreeks half twaalf uit nadat er tussen twee groepen over en weer gescholden was. Vervolgens raakten beiden groepen slaags waarbij er over en weer geslagen zou zijn. Kort na de vechtpartij werd de politie gewaarschuwd. Agenten hielden daarna de vijftienjarige verdachte op aanwijzen van getuigen aan. Daarbij werden een kettingslot en een mes in beslag genomen die de Arnhemmer nog op zak bleek te hebben. Voor zover bekend was er bij het voorval niemand gewond geraakt. De verdachte Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten. Twee jongeren hebben aangifte gedaan.
Provincie:
Tag(s):