woensdag, 28. december 2005 - 15:40

Sneeuwballen gooien naar oom agent is gele kaart

Haarlem

Op verschillende plaatsen ondervonden mensen overlast door sneeuw en gladheid. Met name jeugd die met sneeuwballen naar woningen en langsrijdende auto's gooide, zorgde voor ergernis. In Haarlem op de Nicolaas van der Laanstraat gooiden zes jongens sneeuwballen naar een passerende politieauto.

De jongens wisten te vluchten, maar vijf van hen konden korte tijd later op dezelfde locatie worden aangehouden. Aan de jongeren is een waarschuwing, in de vorm van een gele kaart uitgedeeld. Er zijn geen meldingen binnengekomen van vernielingen, of verwondingen door sneeuwballen.

Door gladde wegen zijn op verschillende plaatsen botsingen ontstaan. In Velserbroek raakte een 55-jarige man uit IJmuiden in een slip toen hij wilde remmen op het J. Michaelpad. Hij gleed met zijn auto door de sloot in. De man raakte niet gewond.

Op de Zeeweg in IJmuiden reed een 83-jarige man uit IJmuiden tegen een geparkeerde auto aan. De man reed na de aanrijding door. Aan de hand van zijn signalement en kenteken kon hij thuis worden verhoord. Hij verklaarde door de sneeuw te zijn geslipt en de auto geraakt te hebben.

Hij had niet in de gaten dat daarmee schade was veroorzaakt. Op de M.Klompestraat in Velserbroek verloor een 71-jarige vrouw door gladheid de macht over haar auto. Ze reed daardoor tegen de geparkeerde auto van een 46-jarige plaatsgenoot aan. De man was net in zijn auto gestapt om weg te rijden, toen hij in het parkeervak werd aangereden. Geen van beiden raakte gewond.
Provincie:
Tag(s):