vrijdag, 18. november 2005 - 15:30

Sneijder verlengt contract bij Ajax

Wesley Sneijder is langer in de Amsterdam ArenA te bewonderen. De middenvelder verlengde zijn contract tot 30 juni 2009. De oude verbintenis van de 21-jarige international liep in 2007 af. Sneijder komt uit de eigen jeugdopleiding van Ajax en staat sinds 2000 onder contract bij de Amsterdammers.

Op 2 februari 2003 debuteerde de jonge middenvelder in de hoofdmacht tijdens de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Willem II.

In de jaren die volgde groeide Sneijder uit tot een vaste waarde in het elftal van Ajax. Hij speelde tot nu toe 116 wedstrijden voor de Amsterdammers, daarin trof hij dertig maal doel. Als speler van Ajax wist de begaafde technicus zich in Oranje te spelen, waar hij inmiddels behoort tot het vaste keurkorps van Marco van Basten.

"Ja, ik heb bewust gekozen voor Ajax. Ik heb nog altijd het gevoel dat ik hier meer kan leren en ik heb een Ajax-hart. Ik ben een keer landskampioen geworden met Ajax en dat wil ik zeker nog een paar keer meemaken. Met dit team kunnen we nog enorm groeien, dus ik blijf bij Ajax", aldus Sneijder.
Categorie:
Tag(s):