zaterdag, 30. juli 2005 - 19:46

Snelle en kleverige hasj

Almere

Zijn haastige weggedrag, bumperkleven en rechts inhalen op de rijksweg A1 tussen Amsterdam en Naarden is een 30-jarige inwoner van Amsterdam dinsdagavond 26 juli 2005 rond 17.30 uur duur komen te staan. In zijn kielzog reden surveillanten van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten in een onopvallende videoauto. Tijdens de staande houding op de A6, afrit Almere-West, troffen zij in de auto 15 kilo hasj aan.

De verdachte verliet op eigen initiatief de autosnelweg om, naar zijn zeggen, te kijken of hij gevolgd werd. Dit vreemde gedrag en de geur van hasj trok zodanig de aandacht dat de videosurveillanten de auto van deze verdachte nader onderzochten. In de achterbak troffen zij een tas met daarin, naar later bleek, ongeveer 15 kilo hasj. De verdachte is aangehouden en tegen hem zal naast het onvoldoende afstand houden en rechts inhalen, proces-verbaal worden opgemaakt voor het bezit van de verdovende middelen. De verdovende middelen zijn in beslag genomen.

De Verkeerspolitie stuurt ook een mededeling aan het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen, divisie vorderingen, voor een nader onderzoek naar het gebruik van verdovende middelen. Dit onderzoek kan uiteindelijk leiden tot ongeldig verklaren van het rijbewijs. Het voertuig voorzien van een Duits export kenteken zal voor nader onderzoek worden overgedragen aan de Douane. © BON
Provincie:
Tag(s):