dinsdag, 27. december 2005 - 18:31

Sneller lopen, geen koffie en handen uit de mouwen

Scheemda

Bij metaalverwerkingsbedrijf Hoza in het Groningse Scheemda is een minimum loopsnelheid ingesteld, en mag niet meer met de handen in de zakken gelopen worden. Als u dacht dat dat het was komt u bedrogen uit, de directie van het bedrijf hefet ook besloten dat er onder werktijd niet meer gepraat mag worden en dat een loopje (met natuurlijk min. 5 km/p.u.) naar het toilet alleen in de pauze mag.

Vorige week sloeg menige medewerker van Hoza de schrik om het hart toen er een drie kantjes tellende brief van de directie op de mat viel. Bij de laatste reorganisatie binnen Hoza konden 13 mensen het bedrijf vaarwel zeggen. Omdat de rest van het personeel ook vreest voor zijn baan, durft men niet tegen de nieuw opgelegde bedrijfsregels in te gaan. Ook koffie drinken onder werktijd behoort tot het verleden. Om de dorst te lessen krijgen de medewerkers s‘morgens een fles mineraal water van het bedrijf.

De directie van het bedrijf wilde dinsdag geen reactie op de brief geven. Enkele medewerkers hebben de FNV bond in de arm genomen om een en ander tegen de lamp te houden. In januari komen beide partijen bijeen om afspraken te maken.
Provincie:
Tag(s):