maandag, 3. januari 2005 - 16:27

Snijden in Gelderland

Gelderland

Per 1 januari 2005 is de provincie Gelderland elf nieuwe gemeenten rijker. Deze gemeenten zijn gevormd door samenvoeging van 27 gemeenten in de gemeentelijke herindeling in 2004.

De gemeente Aalten is een samenvoeging van Aalten en Dinxperlo. De gemeente Berkelland is ontstaan uit Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. De gemeente Bronckhorst komt voort uit

Hengelo, Hummelo en Keppel, Steenderen, Vorden en Zelhem. De voormalige gemeenten Bathmen en Deventer vallen nu samen onder de gemeente Deventer. Doetinchem en Wehl vormen samen de gemeente Doetinchem. De nieuwe gemeente Groenlo heeft Groenlo en Lichtenvoorde onder zich. Lochem en Gorssel vormen samen de nieuwe gemeente Lochem. De gemeente Montferland is een samenvoeging van de plaatsen Bergh en Didam. De gemeente Oude IJsselstreek heeft Gendringen en Wisch onder zich. De gemeente Zevenaar is een samenvoeging van de voormalige gemeenten Angerlo en Zevenaar en tot slot de nieuwe gemeente Zutphen vervangt de oude gemeenten Warnsveld en Zutphen.

Provincie:
Tag(s):