donderdag, 26. mei 2005 - 6:47

Snoei ontslagen na verlies Sparta

Mike Snoei wordt zo goed als zeker ontslagen als trainer van Sparta, nadat de Rotterdammers de eerste wedstrijd in de Nacompetitie in eigen stadion met 0-1 verloren hadden van Helmond Sport.

Na afloop van het verlies ging het bestuur van Sparta in topoverleg. De uitkomst daarvan zal voor 99 procent betekenen dat Snoei ontslagen wordt. Morgen (donderdag) zal de club met meer informatie naar buiten treden. De 41-jarige Rotterdammer was sinds 1 juli 2003 coach van Sparta.

Helmond Sport zorgde dus voor een verrassing. De Brabanders namen dankzij een doelpunt van Ivan Cvetkov in de 72ste minuut de drie punten mee naar huis. Bij Sparta maakte overigens Rachid Bouazouan zijn rentree in het eerste elftal van de Rotterdammers. De Marokkaan, die tien duels geschorst was, viel na de rust in bij de Kasteelclub.

In dezelfde poule verspeelde FC Zwolle een 0-2 voorsprong bij De Graafschap. Dion Esajas leek met twee treffers de man van de avond te worden, maar de Superboeren trokken in de laatste elf minuten alsnog aan het langste eind. Eerst scoorde Jhon van Beukering in de 79ste minuut, daarna Mamadou Zongo in de 88ste minuut en Ruslan Valeev zorgde voor een ontploffing op de Vijverberg, toen hij de beslissende 3-2 in de 90ste minuut tegen de touwen werkte. De Graafschap is dankzij de winst voorlopig koploper in poule B.

In poule A deden RBC Roosendaal en FC Volendam goede zaken, door respectievelijk van VVV-Venlo en Stormvogels/Telstar te winnen. De Brabanders wonnen in eigen stadion met 2-0 door doelpunten van Elvis Hammond en Sammy Youssouf. Vooral de goal van de Deen was bijzonder, omdat hij bijna anderhalf jaar lang geblesseerd is geweest. FC Volendam won met 3-0 in Velsen door goals van Maarten Woudenberg, Johan Steur en Charles Dissels. De palingboeren zijn daardoor koploper in poule A.
Categorie:
Tag(s):