zondag, 16. oktober 2005 - 20:53

Solidariteitsmars tegen armoede

Leeuwarden

Op zondagmiddag was er in het kader van de Internationale Dag tegen de Armoede een solidariteitsmars georganiseerd door ‘De Arme Kant Leeuwarden’ en de Diaconie van de Protestantse Kerk. Om 14.00 uur werd gestart vanaf het FEC-parkeerterrein aan de Heliconweg bij de IJshal te Leeuwarden. Aan de mars werd deelgenomen door zo’n 25 sympathisanten.

Maandag zullen tussen 12.00 en 13.00 uur lokale tijd overal ter wereld activiteiten georganiseerd worden zoals lezingen, solidariteitsmarsen, informatiemarkten en geldinzamelingen. De acties volgen de zon: door het tijdsverschil valt 12.00 uur in de diverse werelddelen steeds op een ander tijdstip. Zo ontstaat een 24-uurs actie die begint in Australië en vervolgens verdergaat naar Azië, het Midden Oosten, Afrika, Europa en Noord- en Zuid-Amerika. In 24 uur laten vrouwen overal ter wereld hun stem horen!

Ook Friesland doet mee aan deze wereldwave. Het Noordelijk Platform Wereldvrouwen verzorgt in samenwerking met Emancipatiebureau EQUA van 12.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt in de hal van het Stadskantoor te Leeuwarden. Centraal staat de Wereldvrouwenmars, een internationaal netwerk van vrouwen(organisaties) tegen armoede en geweld.

In Den Haag wordt net als ieder jaar een vredesmars georganiseerd voor mensen die een einde willen maken aan extreme vormen van armoede en sociale uitsluiting in Nederland en in de wereld. Vanaf 11.00 uur zullen de deelnemers zich verzamelen rond het Vredespaleis. Vandaar lopen zij samen in stilte via een aangegeven route naar het Binnenhof. Het is ongeveer 30 minuten lopen. Zij komen tegen 12.00 uur bij de Hofplaats aan bij het gebouw van de Tweede Kamer op de hoek van het Spui en de Lange Poten. Anderen kunnen zich daar bij de groep aansluiten voor een korte herdenking van de slachtoffers van armoede, onwetendheid en geweld. ©BON – foto’s: Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):