vrijdag, 17. juni 2005 - 20:16

Spanje wint ook derde groepswedstrijd

Spanje heeft ook haar derde wedstrijd op het WK onder twintig gewonnen. Honduras werd geklopt met 3-0. Jona opende de score voor de Spanjaarden al in de vijfde minuut.

De toeschouwers in stadion De Vijverberg moesten daarna 33 minuten wachten op het volgende doelpunt. Silva maakte er voor rust 2-0 van en stelde daarmee de zege voor de ploeg van bondscoach Saez veilig. Victor maakte er nog 3-0 van, maar de Spaanse ploeg was duidelijk al met het hoofd bij de achtstefinale van volgende week.

Het duel kende voor de toeschouwers een mooie apotheose. Met nog een kwartier te spelen bracht de Spaanse coach Roberto in de ploeg. De derde doelman had tot dusverre nog geen minuut gespeeld op het toernooi. Het optreden van de jonge sluitpost was echter van korte duur. Na drie minuten mocht hij het veld weer verlaten met een rode kaart.

De penalty die Spanje tegen kreeg als gevolg van de overtreding van Roberto werd gekeerd door aanvaller Jona. De maker van het eerste doelpunt moest de keepershandschoenen van Roberto overnemen, omdat Spanje al drie keer had gewisseld. Jona bleek niet alleen een neusje te hebben voor de goal, maar stond ook zijn mannetje als sluitpost.

Zelfs tegen tien man kon Honduras geen vuist maken. Ze leken te berusten in hun lot. Spanje dat al zeker was van de volgende ronde speelde de wedstrijd op routine uit en stelde de derde zege in drie wedstrijden veilig.